impresie-tekst Hoorn aan Zee

Hoorn aan Zee
Hoorn aan Zee is tot nu toe de meest tot de verbeelding sprekende ontdekking uit het door Mosaiek in samenwerking met Lars Zwirs verrichtte onderzoek en de tentoonstelling het DNA van Hoorn. Hoorn aan Zee legt bloot waar de schoen wringt: Hoorn maakt veel te weinig gebruik van de unieke ligging aan het Markermeer. En dan vooral het gebied aan de Westerdijk tussen de schouwburg en het West. Met het Paviljoen de Zeespiegel willen de initiatiefnemers: Architectuurcentrum Hoorn en Mosaiek in samenwerking met Lars Zwirs daar iets aan doen.

De Zeespiegel als ‘aanjager’
De Zeespiegel is sinds 2012 een prikkel voor de Hoornse kustlijn, om zo Hoorn meer als waterstad te beleven. Deze zomer, zal De Zeespiegel staan bij de Westerdijk, ter hoogte van de oude schouwburg. Het paviljoen is gerealiseerd door een zeecontainer om te bouwen tot een opvallend object met terras.

Cultureel paviljoen
Wij dragen kunst en cultuur een warm hart toe. De Zeespiegel biedt dan ook een interessant en afwisselend kunst- en cultureel programma, zodat de plek ook het Hoornse cultureel klimaat uitademt.

Bij dit culturele programma zijn verschillende Hoornse spelers betrokken. Kijk hier voor een overzicht. Daarnaast zal de uitbater: Het Huis Verloren een kleine kaart aanbieden.

Voor én door Hoorn
Wij richten ons op iedereen die wil genieten van de stad Hoorn en het uitzicht op het Markermeer vanaf het mooiste plekje in Hoorn. Hierbij streven wij ernaar om zo veel mogelijk mensen te betrekken bij De Zeespiegel. Ons motto is niet voor niets: Voor én door Hoorn.

Sponsoren
We hebben een groot aantal sponsoren bereid gevonden belangeloos mee te werken aan de realisatie van De Zeespiegel. Wilt u ook een bijdrage leveren aan de Zeespiegel? Wordt dan onze sponsor. Neem hiervoor contact met ons op.

Meer weten?
De Zeespiegel is bij mooi weer de hele week geopend, dus kom bij ons langs om te genieten van al het moois dat Hoorn te bieden heeft. En heeft u zelf nog ideeën of suggesties? Laat het ons dan weten via info@zeespiegelhoorn.nl.